Liggende sygetransport

Patienter der har behov for at blive transporteret liggende, og som ikke har brug for behandling under transporten kan køres i en sygetransport. 

Liggende sygetransport i og uden for Danmark

Når uheldet er ude og nogen er kommet til skade, skal de transporteres til det nærmeste hospital. Det sker som regel med almindelig ambulance, men ud over dette, tilbyder DK Ambulance også liggende sygetransport, når skaden er sket.

Og vi er ikke inddæmmet i Danmark. Hvis der sker ulykker eller opstår sygdom andetsteds i Europa, står vores liggende sygetransport klar til at yde assistance. DK-Ambulance betjener altså liggende patienter i forbindelse med almindelig sygetransport i både ind- og udland.

Patienter kan have behov for liggende sygetransport
Der kan være tale om transport mellem hjem og/eller behandlingssteder. Sygetransporten er opbygget som en ambulance, dog har den ikke udstyr der benyttes til at behandle patienter under transporten. Der kan dog gives ilt til patienten under transporten.

En sygetransport er bemandet med to sygetransportreddere, som er specialuddannet i at udføre komfortabel patientbefordring for ikke behandlingskrævende patienter. 

Forskel på liggende sygetransport og normal ambulance

Forskellen på at blive kørt i ambulance og i liggende sygetransport er, at der i en ambulance er mulighed for behandling undervejs. Ambulancen er udstyret med forskelligt udstyr og værktøjer, som professionelle reddere kan bruge til at behandle patienten undervejs, hvis det er nødvendigt.

En liggende sygetransport har ikke denne mulighed. Der er stadig professionelle reddere med i vognen, til at holde øje med og yde omsorg til patienten, men der er ikke medicinsk udstyr til stede, som der er i en almindelig ambulance. Liggende sygetransporter bruges derfor oftest til patienter, som ikke har brug for akut behandling, men blot transport til hospitalet.

Vores biler har det nødvendige udstyr

Selvom almindelig ambulancer har meget mere specialudstyr, er vores reddere altid forberedt. DK Ambulance har derfor altid en akutkuffert med bl.a. ekstra ilt og hjertestarter med i alle vores liggende sygetransporter, hvis der mod forventning skulle opstå problemer og komplikationer under turen.

Vores biler bliver betjent af folk med en uddannelse inden for sygetransport eller ambulancekørsel. På den måde sikrer vi, at selvom der skulle opstå problemer, så er der personale til stede, som kan varetage situationen. 

DK Ambulance benytter Ferno eller Stryker trappestole

Vores trappestole kan håndtere patienter på op til 227 kg. Både op og ned ad trapperne, helt uden at man behøver at løfte eller bære patienten. 

Elmotoren driver bælterne både op og ned ad trapperne. Operatøren styrer stolen med knapper, hvilket mindsker risikoen for belastningsskader. Med EZ Glide® Power får man maksimal sikkerhed og en ergonomisk korrekt løsning, når man går op og ned ad trapper med patienter.

Elektriske ambulance bårer

DK Ambulance benytter Stryker og Kartsana elektriske bårer i alle vores ambulancer og sygetransport biler vores køretøjer, hvilket giver et behagelig og ergonomisk arbejdsmiljø for vores medarbejdere og en god  oplevelse for vores patienter.

Veluddannet reddere

Med vores veluddannede og kompetente reddere kan vi løse enhver opgave.

Tryghed i fokus

Det er de gode og trygge oplevelser, der betyder noget for patienter når de kører med os.

Nyeste udstyr

Hos DK Ambulance er vores ambulancer topmoderne med det nyeste udstyr installeret.

Samarbejdspartner

Vi dækker alle slags arrangementer og events, der har brug for en professionel indsats.

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail herunder eller udfylde vores kontaktformular. 

Du er også velkommen til at skrive til os på vores e-mail: dk@ambulance.dk 

Udfyld formularen og vi vender tilbage